Πως να επιλέξω την κατάλληλη σχολή χορού;

Wednesday, 30 November 2016
Πως να επιλέξω την κατάλληλη σχολή χορού;
Χορός. Μια λέξη, πολλά νοήματα. Μουσική, έκφραση, χαρά, ευεξία, γυμναστική, διασκέδαση, ψυχοθεραπεία και πάει λέγοντας. Για να μπορέσουν, όμως, όλα αυτά να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και να μη μείνουν απλώς θεωρία, θα πρέπει να βρεις εκείνη τη σχολή χορού που έχει τη δυνατότητα να κάνει τις προσδοκίες σου πραγματικότητα.

Για να μη χάνεις, λοιπόν, το χρόνο σου άσκοπα ψάχνοντας την κατάλληλη σχολή, δώσε προσοχή στον οδηγό που ακολουθεί και μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν αποφασίσεις ποια θα είναι τελικά η σχολή που θα επιλέξεις.

1. Μάθε πληροφορίες

Πριν την εγγραφή σου φρόντισε να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα στοιχεία για το προφίλ της κάθε σχολής και για τη δράση της. Μάθε κρητικές από τα μέλη της και ενημερώσου για πιθανές εκδηλώσεις που διοργανώνει, ώστε να ξέρεις ότι πρόκειται για μια οργανωμένη και δραστήρια σχολή που δεν σε περιορίζει στο πρόγραμμα των μαθημάτων.

2. Ψάξε τα διαθέσιμα είδη χορού

Χρειάζεται να βρεις ένα χώρο που θα σου προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες επιλογής. Ένας νέος χορευτής δεν μπορεί να ξέρει σε ποιο είδος χορού έχει κλίση. Επομένως, άσε το σώμα σου να εκφραστεί ελεύθερα και ζήτα από τον υπεύθυνο της σχολής να σε καθοδηγήσει προς το είδος που σου ταιριάζει.

3. Κάνε δοκιμή

Μη διστάσεις να ζητήσεις κάποιο δοκιμαστικό μάθημα. Άλλωστε, οι περισσότερες σχολές προσφέρουν δωρεάν μαθήματα για κάθε είδος χορού που διδάσκεται. Έτσι, θα μπορέσεις να σχηματίσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το χώρο και το ύφος της σχολής και κυρίως θα δεις αν ο κάθε καθηγητής σε καλύπτει.

4. Ενημερώσου για τα τμήματα

Για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε μια σχολή χορού θα πρέπει να νιώσεις άνετα και φυσικά θα πρέπει να αποβάλλεις κάθε πιθανό αίσθημα ντροπής. Και το κατάλληλο τμήμα είναι μόνη λύση για να το πετύχεις. Ο περίγυρος είναι πολύ σημαντικός σε αυτή την περίπτωση, αφού αν ξεκινήσεις σε ένα τμήμα για αρχάριους δεν θα νιώσεις ούτε στιγμή μειονεκτικά και θα μπορέσεις να ακολουθήσεις πιο χαλαρούς ρυθμούς, σύμφωνα με τις ανάγκες και της υπόλοιπης ομάδας.

5. Ρώτα για τα δίδακτρα

Το οικονομικό πολλές φορές μπορεί να μας οδηγήσει σε μια λάθος επιλογή, αφού μια πιο «φτηνή» σχολή μπορεί να σου προσφέρει αντίστοιχα και πολύ λιγότερα οφέλη. Οπότε, καλό είναι να επιλέξεις εκείνη που θα σου παρέχει πιο ποιοτική διδασκαλία και πιο πολλές δυνατότητες εξέλιξης. Αν ζητάς δίδακτρα σε μια πιο προσιτή τιμή, σίγουρα θα βρεις κάτι που να σε συμφέρει. Άλλωστε, οι τιμές έχουν πέσει αρκετά και μάλιστα παρέχονται και διευκολύνσεις εξόφλησης.

Περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα...